Niezalogowany [ Logowanie | Rejestracja | Użytkownicy ]
CMS PLUCK - POLSKIE WSPARCIE >> Skrypty php >> własny formularz na podstronie

  

Strony: 1
moryc
Napisano: Wtorek, 01 Września 2009, 14:43:11Cytuj Do góry
Zarejestrowany
Ilość wiadomości: 3
Dołączył: 5.8.2009
zrobiłem własny formularz na podstronie - działa ale problem jest taki że strona po zapisaniu gdy chce ją edytować następnym razem to nie działa przycisk "zapisz" - z powodu że wcześniej użyty w kodzie przyciesk(button) "submit" "gryzie się" z przyciskiem "zapisz" na dole strony edycji

jak temu zaradzić?
jak wstawić w podstrone osobny kod?
admin
Napisano: Środa, 02 Września 2009, 2:36:38Cytuj Do góry
Administrator
Ilość wiadomości: 11
Dołączył: 27.5.2008
Niestety nie widzę kodu ani przy użyciu jakiej metody jest wysyłany formularz GET czy POST . Nie wiem gdzie docelowo jest lokowana treść czy w cmsi-e czy na konto mailowe. Dlatego też nie wiem czemu się gryzie...
.
Najpierw należy sprobować zmienić tryb pracy cms na XHTML . opcje->ustawienia globalne. Jeżeli to nie pomoże to potem..prbowac rozwiazac to inaczej

A jak można to inaczej rozwiązać?
1. umieścić skrypt w katalogu głownym najlepiej utworzyc nowy podkatalog i nazwać go np. formularz a potem go wywoływać:
1.a) w osobnym oknie
lub
2b) w osobnym okienku uzywając jakiś skrypt np. z technologii ajax

2c) połączyć ze stroną prezez iframe tak jak np. jest połączone te forum

<iframe frameborder="0" height="500" src="formularz" width="400"></iframe>
jeśli plik formularza nazywac sie będzie: index.php

jeśli inaczej tosciezka bedzie taka <iframe frameborder="0" height="500" src="formularz/form.php" width="400"></iframe> jezeli plik wywołania nazywać się będzie form.php

2. przerobić istniejący plugin

No to do dzieła

Ostatnio modyfikowany przez admin
Strony: 1

  

     Skocz do forum: